Vergoeding Tens zorgverzekeraar

Vergoed jouw zorgverzekering de huur van de Geboorte Tens? Check het hieronder!

Laatst bijgewerkt: 15 juni 2024

Als je op zoek bent naar een manier om de pijn tijdens de bevalling te verlichten, dan is het huren van een Geboorte Tens apparaat een uitstekende optie. Gelukkig vergoeden een aantal zorgverzekeraars de huur van een Geboorte Tens, hoewel dit niet voor alle verzekeraars geldt. Hieronder vind je een overzicht van de zorgverzekeraars die deze huur vergoeden. Het is echter belangrijk om altijd zelf even te informeren bij je zorgverzekeraar over de precieze voorwaarden voor de vergoeding van het Tens apparaat.

Overzicht zorgverzekeraars en vergoeding

Bij sommige zorgverzekeraars wordt de huur van een Geboorte Tens volledig vergoed, terwijl andere verzekeraars geen vergoeding bieden. Om teleurstellingen te voorkomen, is het essentieel om zelf te verifiëren of jouw zorgverzekeraar de kosten voor het huren van de Tens dekt.

Verzekeringsmaatschappij Polis Vergoeding
ONVZ Optifit, Topfit, Superfit € 75,-
VvAA Optimaal, Top, Excellent € 75,-
Nationale Nederlanden Start, Extra en Compleet 100%
Ohra Uitgebreid 100%
Salland Top 100%

Het bovenstaande overzicht is misschien niet volledig, en je kunt er geen rechten aan ontlenen. Om zeker te zijn, raadpleeg je eigen verzekeringspolis of neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om deze informatie te verifiëren.

Hoe werkt de vergoeding?

  1. Voorfinanciering: Je schiet het bedrag zelf voor.
  2. Declaratie: Declareer het bedrag bij je zorgverzekering met de factuur die je samen met je bestelling ontvangt.
  3. Vooraf toestemming: Sommige zorgverzekeraars vereisen vooraf toestemming. In dit geval is een briefje van je verloskundige en/of gynaecoloog, waarin staat dat het Tens apparaat tijdens de bevalling gebruikt gaat worden, voldoende.

Tips voor vergoeding

  • Contact zorgverzekeraar: Informeer altijd bij je zorgverzekeraar naar de specifieke voorwaarden voor de vergoeding van een Geboorte Tens.
  • Vooraf toestemming: Vraag vooraf toestemming aan je zorgverzekeraar als dit een vereiste is. Zorg ervoor dat je een briefje van je verloskundige of gynaecoloog hebt.
  • Bewaar de factuur: Zorg ervoor dat je de factuur goed bewaart, zodat je deze kunt indienen bij je zorgverzekering.

 

Met deze stappen zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent en weet waar je aan toe bent wat betreft de vergoeding van je Geboorte Tens. We hopen dat dit overzicht je helpt bij het navigeren door de mogelijkheden en voorwaarden van je zorgverzekering. Check het echter altijd nog bij je zorgverzekering voor de meest up-to-date gegevens. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met je zorgverzekeraar.

 

Veel succes met de voorbereiding op je bevalling!

Lees onze andere blogs