Veelgestelde vragen

Lees hieronder de meest gestelde vragen én hun antwoorden!

Elle Tens 2

Wat is de Elle Tens 2?

De Elle TENS 2 is een apparaat dat tijdens de bevalling kan worden ingezet als natuurlijke vorm van pijnverlichting. Het stimuleert de aanmaak van endorfine, wat een lichaamseigen pijnstiller is. Hierdoor kan het helpen om de weeën beter op te vangen, te ontspannen en mogelijk de behoefte aan medische pijnbestrijding te verminderen.

Hoe werkt de Elle Tens 2?

De Elle TENS 2 maakt gebruik van elektrische stimulatie om de aanmaak van endorfine te bevorderen. Door middel van elektroden die op de huid worden geplaatst, geeft het apparaat kleine elektrische impulsen af die de zenuwen stimuleren en zo de pijnervaring kunnen verzachten.

Kan ik de Elle Tens 2 gebruiken als ik eerder dan week 37 wee├źn krijg?

De huurperiode is specifiek voor week 37 t/m 42 van de zwangerschap. Als je eerder dan week 37 weeën krijgt, is het raadzaam om contact op te nemen met de verhuurder om de mogelijkheden te bespreken.

Is de Elle Tens veilig?

Ja, de Elle Tens is veilig. Voor jou en voor je baby. De werking via de zenuwbanen is direct en tijdelijk. Er wordt niets in je lichaam veranderd, het heeft geen invloed op je baby en er zijn geen na-effecten of bijwerkingen. Vrijwel alle vrouwen kunnen de Elle Tens veilig gebruiken. Gebruik de Tens niet als je hartklachten, epilepsie of een pacemaker hebt.

Mag de Elle Tens ook mee naar het ziekenhuis?

Ja, de Elle Geboorte Tens is geschikt voor zowel thuisbevalling als ziekenhuisbevalling. 

Kan ik de Elle Tens ook gebruiken bij een badbevalling?

Ja, dat kan, voordat je in het water gaat. Je gebruikt de Elle Tens dan in de latente fase en zo vormt het een hele mooie overbrugging naar de actieve fase, waarin je in bad mag. Dat is meestal het moment dat de weeën echt goed doorzetten. De pijnstilling van de Tens en van het bevalbad kunnen elkaar mooi aanvullen en versterken. 

Hoe huur ik de Elle Tens?

Vul via de website de aanvraag in op basis van jouw uitgerekende datum. Daarbij laat je gelijk weten of je de tens in Hengelo komt ophalen of dat deze per post naar je toe komt. De huurperiode is tot en met week 42. Je hebt de tens voor week 37 in huis!

Kan ik de Elle Tens testen voor gebruik?

Ja! Dat ik raad ik je ook zeker aan om gewend te raken met het apparaat en te ervaren hoe het voelt. Test het op je onderarm. De hygiënische plakkers zijn persoonsgebonden, en zijn heel goed herbruikbaar voor als de bevalling begint. 

Wat als ik de Elle Tens niet gebruikt heb?

Dan krijg je de vergoeding voor de plakkers terug, mits ze nog ongeopend in de verpakking zitten.

Bevalbad

Wat is een bevalbad en hoe werkt het?

Een bevalbad is een speciaal ontworpen bad dat wordt gebruikt tijdens de bevalling. Het is ontworpen om comfort te bieden aan de moeder en kan de pijn en spanning verminderen tijdens de arbeid. Het warme water in het bad kan helpen ontspannen en kan een natuurlijke manier zijn om de pijn te verlichten.

Welke voordelen biedt een bevalbad tijdens de bevalling?

Bevallen in een bevalbad kan verschillende voordelen hebben, zoals pijnverlichting, ontspanning van de spieren, bevordering van de bloedsomloop en vermindering van de druk op gewrichten en het perineum. Het warme water kan ook helpen om endorfines vrij te maken, wat een gevoel van welzijn kan bevorderen.

Mag mijn partner bij mij in het bevalbad zijn?

Ja, het bad Birth Pool in a Box is hier zeer goed voor geschikt!

Wat als ik het bevalbad niet heb kunnen gebruiken?

Dan krijg je de vergoeding van de hoes terug, mits deze ongeopend in de verpakking zit.