Wat zijn de voordelen van een bevalbad?

Twijfel je over een badbevalling? Wat zijn nu echt de voordelen van het warme water? Lees het snel in deze blog!

Een bevalbad is een optie die steeds populairder wordt bij moeders die zich voorbereiden op de bevalling. Hoewel er veel verschillende opties zijn als het gaat om de bevalling, zijn er veel voordelen aan het gebruik van een bevalbad. In deze blog enkele van de belangrijkste voordelen van een bevalbad.

 

  1. Verlichting van pijn

Een van de belangrijkste voordelen van een bevalbad is dat het kan helpen bij het verlichten van pijn. Het warme water kan helpen om de spieren te ontspannen en de pijn van samentrekkingen te verminderen. Dit kan het voor de moeder gemakkelijker maken om de bevalling te doorstaan en kan ook helpen bij het verminderen van het gebruik van pijnmedicatie.

  1. Verkorting van de bevallingstijd

Een ander voordeel van een bevalbad is dat het de bevallingstijd kan verkorten. Dit komt omdat het warme water helpt om de bloedvaten te verwijden, wat kan helpen om de bevalling te versnellen. Daarnaast kan de zwaartekracht ook gemakkelijker werken in het water, waardoor de baby gemakkelijker kan worden geboren.

  1. Vermindering van stress en angst

Bevallen kan een stressvolle en angstige tijd zijn voor aanstaande moeders. Het gebruik van een bevalbad kan echter helpen om deze stress en angst te verminderen. Het warme water kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het creëren van een rustgevende omgeving. Dit kan helpen om de moeder te kalmeren en haar geestelijk voor te bereiden op de bevalling.

  1. Zachte landing voor de baby en moeder

Een bevalling in een bevalbad kan ervoor zorgen dat het kindje heel rustig geboren wordt, omdat de omgevingstemperatuur hetzelfde is als het vruchtwater waar de baby al die tijd heeft gezeten.

  1. Verhoogde privacy

Tot slot kan het gebruik van een bevalbad de privacy van de aanstaande moeder vergroten. In sommige gevallen kan het moeilijk zijn voor moeders om zich op hun gemak te voelen tijdens de bevalling, vooral als er veel medisch personeel in de kamer aanwezig is. Een bevalbad kan helpen om een ​​meer intieme en privé-omgeving te creëren zodat er als het ware "gecocoond" kan worden. 

 

Kortom, er zijn veel voordelen aan het gebruik van een bevalbad tijdens de bevalling. Het kan helpen bij het verminderen van pijn, verkorten van de bevallingstijd, verminderen van stress en angst, verbeteren van de bloedcirculatie en het vergemakkelijkt het toetreden in de "bevalbubbel". 

 

Als je overweegt om een bevalbad te gebruiken, is het belangrijk om dit te bespreken met je zorgverlener.